Zo zorg je ervoor dat je je veilig voelt in huis

Nadat je naar een nieuwe woning bent verhuisd, zal dit huis niet direct als een thuis aanvoelen. Hoe zorg je ervoor, dat je jezelf thuis en vooral ook veilig voelt in je nieuwe woning? In dit artikel geven we een aantal handige tips die je hierbij kunnen helpen. Om je huis als thuis te laten voelen is het belangrijk, dat deze qua stijl en interieur aansluit op je persoonlijke smaak. Veel mensen nemen hun bestaande inboedel mee vanuit een vorige woning. Combineer de bestaande inboedel met een sfeervolle decoratie van de muren, de vloer, enzovoorts. Dergelijke vlakken hebben een grote invloed op de sfeer binnen ruimtes.

Een veilig thuis met de juiste sloten

Om van je woning ook een veilig thuis te maken, is het belangrijk om kritisch naar de inbraakpreventie van je huis te kijken. Wanneer zijn de sloten op ramen en deuren bijvoorbeeld voor het laatst vervangen? Veel deuren zijn voorzien van verouderde sloten, die niet bestand zijn tegen de meest moderne inbraakmethodes. Vervang deze sloten voor sloten met een hoge SKG-rating. De SKG-rating van sloten loopt uiteen van een tot drie sterren. Des te meer sterren een slot toegekend krijgt, des te groter de weerstand hiervan.

Tip: sloten met een hoge SKG-rating maken dat je mogelijk in aanmerking komt voor het PKVW-keurmerk. Hiermee krijg je korting op je woon- en/of inboedelverzekering.

Installeer een alarmsysteem in huis

Naast het gebruik van nieuwe sloten op ramen en deuren kan ook het gebruik van een alarmsysteem interessant zijn. Je kunt een alarmsysteem tegenwoordig volledig naar eigen inzicht samenstellen. Kies voor een combinatie van verschillende inbraakpreventiecomponenten en sluit deze aan op een centraal beheerpaneel. Een slotenmaker kan je van advies voorzien over de meest geschikte componenten voor jouw nieuwe woning. Op deze website vind je meer informatie over de mogelijkheden die je hebt, wanneer je een nieuw huis veiliger wilt maken.

Met deze tips verklein je de kans dat er wordt ingebroken in je huis

Nadat je naar een nieuwe woning bent verhuisd, zal er veel op je af komen. Denk bijvoorbeeld aan de muren die geverfd moeten worden, de nieuwe vloer die moet worden aangelegd, enzovoorts. Besteed ook voldoende aandacht aan de beveiliging van je nieuwe woning! Het is raadzaam om de bestaande sloten op ramen en deuren te vervangen. Veel mensen hebben hun sloten al in geen jaren vernieuwd. De kans is hierdoor groot, dat de sloten niet meer passen bij de laatste richtlijnen op het gebied van inbraakpreventie. Een slot is bijvoorbeeld niet bestand tegen kerntrekken of de klopsleutelmethode.

Slotenmaker inschakelen voor nieuwe sloten

Voordat je nieuwe sloten op ramen en deuren plaatst, kan het slim zijn om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan de nieuwe sloten niet alleen voor je plaatsen. Ook kan een slotenmaker je van advies voorzien over de meest geschikte sloten voor de beveiliging van je woning. Hier vind je meer informatie over de diensten die de gemiddelde slotenmaker aanbiedt.

Tip: kies bij de keuze voor nieuwe sloten altijd voor SKG-gekeurde sloten. SKG geeft sloten een beoordeling tussen de een en drie sterren. Logischerwijs bieden sloten met drie sterren de meeste weerstand bij een inbraak.

Alarmsysteem in je huis laten plaatsen

Het plaatsen van nieuwe sloten is een van de manieren om de kans op een inbraak te verkleinen. Er zijn echter nog tal van andere opties om inbrekers buiten de deur te houden. Denk ook aan het gebruik van een alarmsysteem. Een alarmsysteem kun je als een standaardpakket kopen, maar ook zelf samenstellen. Denk aan de combinatie van een bewegingssensor, meerdere magneetcontacten, een beveiligingscamera, enzovoorts. Het alarmsignaal zal inbrekers bij een inbraak afschrikken. Zij lopen immers een verhoogd risico om opgemerkt te worden door jou als bewoner of je buren.

Een nieuw huis kopen? Vergeet dit niet te regelen!

Wanneer je op het punt staat om een nieuw huis te kopen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Heb je de huur van je oude woning opgezegd? Is het papierwerk in orde gemaakt voor de verkoop van je oude woning? Enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal van deze zaken voor je op een rijtje. Zo weet je zeker, dat je met een gerust hart aan de tijd in je nieuwe huis kunt gaan beginnen.

Tip: zoek op internet naar een checklist voor de zaken die je na en voorafgaand aan een verhuizing moet regelen. Zo weet je zeker, dat je niets vergeet! De periode rondom een verhuizing is immers al druk genoeg.

 

Verbeter de beveiliging van je nieuwe huis

Een van de zaken die je niet mag vergeten, is het vervangen van de sloten in huis. Door sloten te vervangen verbeter je de beveiliging vaak aanzienlijk. Veel mensen hebben hun sloten in geen jaren laten vervangen, waardoor deze niet voldoende weerstand bieden tegen moderne inbraakmethodes. Ook ben je er na het vervangen van de sloten van verzekerd, dat je de enige bent met sleutels hiervan. Een slot vervangen kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. Zo voorkom je schade aan het kozijn of de deur zelf.

 

Voer kleine klusjes in je nieuwe huis uit

Nadat je een nieuwe woning hebt gekocht, is het verstandig om voor de verhuizing kleine klusjes uit te voeren. Houd hier rekening mee bij het stopzetten van de huur of de verkoop van je bestaande woning. Bij kleine klusjes kun je denken aan het verven of behangen van de muren, het uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij vochtschade, enzovoorts. Door dit voor de verhuizing te doen, weet je zeker dat je inboedel niet beschadigd zal raken. Daarbij staat de inboedel zo niet in de weg tijdens de werkzaamheden.

Slotenmakers – Directe en Betrouwbare Diensten

Slotenmakers – Directe en Betrouwbare Diensten

Noodsituaties voor slotenmakers duiden vaak op situaties waarin je je hulpeloos voelt of machteloos om iets zelf te kunnen doen, dan is er geen andere optie over dan het bellen van een slotenmaker om je te helpen. Slotenmakers zijn beschikbaar om je te helpen bij situaties waarbij je jezelf onbedoeld hebt buitengesloten.

Een getrainde en bekwame slotenmaker kan een noodsituatie in slechts enkele minuten inschatten. Het vergt jaren van ervaring voordat iemand een expert kan worden genoemd in het openen en ontmantelen van sloten. Wanneer je een onbekwame slotenmaker inhuurt om een klus voor je uit te voeren kan hij de sloten beschadigen en blijf je achter met de puinhoop. Je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken, huur een slotenmaker in die kundig genoeg is om je de dienst te verlenen die je nodig hebt. Hier onder staan een paar zaken die je misschien wilt toevoegen aan je huidige beveiligingssysteem.

Elektronische Sloten

Slotenmakers verkopen gewoonlijk afstand-bedienbare en elektronische sloten . Commerciële slotenmakers zijn voldoende uitgerust om met de meest geavanceerde systemen te werken, van ogen-scanners tot op gezichtsherkenning gebaseerde beveiligingssystemen.

Hardware

Dit lijkt misschien onbelangrijk, maar in werkelijkheid zijn deze net zo belangrijk als nachtsloten. Wanneer je een nachtslot hebt geïnstalleerd die makkelijk kan worden gebroken kan een indringer het voor elkaar krijgen om het nachtslot van binnenuit te openen. Voor maximale veiligheid moet je er voor zorgen dat je hoge-kwaliteit materiaal gebruikt. Slotenmakers kunnen je expertise verlenen op het gebied van welke hardware je het beste voor je huis of eigendom kan gebruiken.

Kluizen

Wanneer je belangrijke papieren of waardevolle spullen, zoals juwelen, in huis bewaart, zorg dan dat ze in een veilige en afgesloten locatie worden opgeborgen. Een slotenmaker kan je verschillende opties voor kluizen aanbieden. Ze kunnen eenvoudig een kluis voor je plaatsen, en mocht je de code vergeten dan kunnen ze die binnen enkele minuten weer openen voor je. Mochten je sleutels breken of je bent ze verloten, dan kunnen ze onmiddellijk een reserve set leveren.

Veel slotenmakers zijn 24 uur per dag in te schakelen om je te helpen bij elk slot-gerelateerde situatie. Of je nu buitengesloten bent van je huis of auto midden in de nacht, of als je huis inbraakgevoelig is, slotenmakers staan klaar en beschikken over de hulpmiddelen om jou de dienst te verlenen die je nodig hebt.

Op zoek naar een goede 24-uurs slotenmaker, neemt gerust contact op met ons: https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag!

Investeren in vastgoed? Kies voor Valencia!

Investeren in vastgoed? Kies voor Valencia!

De reden voor het kopen van een tweede woning loopt zeer uiteen. Veel mensen willen graag op hun oude dag genieten van een aangename omgeving en willen daarom alvast zeker zijn van een plek om te wonen. Anderen kopen een tweede woning omdat ze hier het grootste gedeelte van de tijd te vinden zijn voor hun werk. Maar vastgoed is ook interessant als investering. Dan is het wel noodzakelijk om een plek uit te zoeken waar je zeker bent van voldoende mogelijkheden voor de verhuur. In dit geval is Valencia zeer interessant. Deze stad is ontzettend populair vanwege het bruisende leven en het aangename klimaat.

Ligging en prijzen

Maar wat soort woningen kun je verwachten in deze stad? Het is goed om te weten dat Valencia is opgedeeld in drie gedeeltes: Valencia stad, Valencia kust en Valencia binnenland. Als je kijkt naar de beschikbare huizen in de stad, dan gaat het voornamelijk om appartementen. Deze zijn vaak voorzien van twee slaapkamers en badkamers. Wat betreft de prijs, moet je rekenen op prijzen vanaf € 160.000. De prijzen van het vastgoed in Valencia hangen ook weer af van de wijk waar het huis zich bevindt. Richting de kust zijn de huizen groter (3 slaapkamers)  en voorzien van bijvoorbeeld een groot terras. Deze appartementen zijn te koop vanaf zo’n € 250.000.

Waarom is Valencia zo populair?

Maar waarom is juist Valencia een van de populairste steden van Spanje? Deze stad heeft eigenlijk alle ingrediënten om dagelijks volop te genieten van het leven. Over het weer hoef jij je geen zorgen te maken. Valencia heeft een zeer prettig klimaat met gemiddeld meer dan 2600 zonuren per jaar. Dus je kunt altijd naar het strand als je even een dag volop wilt genieten van de zon. Als je liever op het droge blijft, kan je altijd een strandtentje opzoeken op de boulevard. Ook worden er door het jaar heen vele festivals en sportevenementen gehouden Daarnaast is er genoeg te zien, zoals de Stad van de Kunsten en Wetenschappen, de gezellige pleinen en de kerken en musea. De dag kan altijd afgesloten worden met een heerlijk diner in een van de vele restaurantjes. Valencia staat namelijk ook bekend als de stad van de paella. Wonen in Valencia stad is dus een ultieme mix van ontspanning en cultuur.

Je woning verhuren

Wil je een woning kopen in Valencia om deze vervolgens het grootste gedeelte van het jaar te verhuren? Dan zijn er wel een aantal regels waar je aan moet voldoen. Zo is het wettelijk verplicht om je woning te registreren in het verhuurregister. Als bewijs hiervan krijg jij een licentienummer. Maar voordat je deze licentie krijgt, wordt je woning eerst geÏnspecteerd door de gemeente of deze aan alle voorwaarden voldoet. Vraag de licentie op tijd aan, de wachttijd kan namelijk behoorlijk oplopen.

Wonen onder de Spaanse zon

Wonen onder de Spaanse zon

Droom jij ook van een zonovergoten achtertuin, waar je heerlijk kunt genieten van een goed boek al luierend in een goede stoel? Of al chillend in een hangmat? Ben jij dat regenachtige Nederlandse weer ook wel eens zat en kijk jij ieder jaar alweer vol smart uit naar de zomer? Heerlijk op vakantie naar een zonnig land en wegdromen onder de felle zon? Wellicht is het tijd voor actie! Ooit wel eens gedacht aan je eigen stekkie onder de Spaanse zon?

Overwinteren in Spanje

Zon, zee, strand, kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Veel Nederlandse gezinnen kiezen voor een vakantiehuis in Spanje om daar heerlijk hun tijd te kunnen spenderen in de vakanties, maar ook om te overwinteren. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat de zomers in Spanje over het algemeen een stuk warmer zijn dan hier in Nederland. Kies echter wel voor het juiste deel van Spanje. De Costa Blanca is vanwege zijn milde klimaat een goede kandidaat als bestemming om te overwinteren.

Droomhuis kopen

Of je nu gaat voor een vakantiewoning in Spanje of van plan bent om voorgoed naar het zonnige Spanje te emigreren, er is voor ieder wat wils. Spaanse Droomhuizen helpt je graag bij de zoektocht naar je droomhuis. Want een droomhuis in Spanje kopen, daar komt een hoop bij kijken. Zorg dat je een betrouwbare makelaar in de arm neemt en ga goed voorbereid op pad. Voor je het weet geniet jij straks van een ontbijtje in eigen achtertuin onder de Spaanse zon!

Vakantiegevoel voor altijd

Wonen in Spanje, voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Dat ultieme vakantiegevoel keer op keer weer herbeleven, heerlijk! Openslaande balkondeuren, een weergaloos uitzicht en iedere morgen begroet worden door de warme zonnestralen in je gezicht. Je ziet jezelf er al wonen, maar Spanje is groot, heel groot. En ieder plekje heeft zijn eigen charmes. Dat maakt de keuze des te lastiger. Wat wordt nou jouw nieuwe woonplaats? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer bij de zoektocht naar je droomhuis. Neem contact op met de makelaar voor een vrijblijvend advies!

Stijlvolle kunststof vloer in huis halen?

Stijlvolle kunststof vloer in huis halen?

Een mooie vloer aanbrengen in huis wordt tegenwoordig steeds makkelijker. Een gietvloer is vaak al binnen een dag aangebracht en qua afwerking is vrijwel alles mogelijk. Iedere kleur die je kan bedenken en het is ook mogelijk om een afbeelding of een patroon in de vloer te verwerken. Dit is niet alleen ideaal voor bedrijven, maar ook steeds meer particulieren stappen over op een gietvloer.

De voordelen van een gietvloer op een rijtje

De meeste mensen kiezen ervoor om een gietvloer in huis te halen omdat deze vloeren een stuk langer meegaan dan andere type vloeren. Een gietvloer kan tot wel 10 keer zo lang meegaan als een houten vloer bijvoorbeeld. De eerste investering is wellicht relatief hoog, uiteindelijk verdien je die dus eenvoudig terug als je het over de jaren spreidt. Met een beetje geluk hoef je nooit weer een nieuwe vloer aan te laten brengen! Ontstaat er toch een kleine beschadiging? Bijvoorbeeld omdat er iets gevallen is op de vloer? Dan is dit eenvoudig te herstellen door een vakman op het gebied van gietvloeren.

 

Een ander groot voordeel is het onderhoud van de gegoten vloer. Hier hoef je niet veel tijd aan te besteden. Af en toe de vloer stofzuigen en er een dweil overheen halen en de gietvloer blijft in een uitstekende staat.

Gietvloer op maat laten maken

Wanneer je een kunststofvloer laat  gieten dan heb je volledig de controle over de uiteindelijke uitstraling, hoe de vloer eruit komt te zien. Je kan kiezen uit vrijwel alle kleuren van de regenboog. Maar sommige mensen kiezen er ook voor om een patroon of een afbeelding in de vloer aan te laten brengen bijvoorbeeld. Wanneer je een offerte opvraagt bij een gietvloer bedrijf zoals Gietvloer.pro, gaat het vooral om het aantal vierkante meters, want qua uitvoering is vrijwel alles wel mogelijk.

Kies een vakman op het gebied van gietvloeren

Gietvloeren worden steeds populairder, maar het zorgt er ook voor dat er steeds meer aanbieders bijkomen. En dit is gunstig voor de consument, want naarmate de concurrentie toeneemt, dalen de prijzen. Het wordt daarom steeds interessanter om een gietvloer in huis te halen. Daarbij moeten we wel als kanttekening opmerken, de vele verschillende aanbieders zijn soms lastig te onderscheiden. Het is daarom belangrijk om van tevoren een lijstje op te stellen van de wensen en de verschillende gietvloer bedrijven met elkaar te vergelijken op kwaliteit en prijs . Kies een vakman die het juiste ontwerp heeft en het project binnen budget kan uitvoeren.

Koopwoning of nieuwbouw? Dit zijn de opties

Koopwoning of nieuwbouw? Dit zijn de opties

Als je een wilt gaan verhuizen, voor het eerst op jezelf gaat wonen of gaat samenwonen, zijn er een hoop keuzes waar je rekening mee kunt houden om een mooie woning te vinden. Een van de eerste keuzes die je moet maken bij je zoektocht naar een perfecte woning is de keuze of je een koopwoning of een nieuwbouwwoning wilt hebben. Er zijn meerdere opties en verschillende voor- en nadelen tussen deze twee opties. In onderstaande tekst vind je meer informatie over de keuze tussen een koopwoning of een nieuwbouwwoning.

De voor- en nadelen van nieuwbouw

Een van de grootste voordelen van een nieuwbouwwoning is dat alles helemaal nieuw is en dat je vaak de mogelijkheid hebt om de indeling te beïnvloeden en aan jouw wensen te laten voldoen. Ook zullen nieuwbouwwoningen vaak een hele goede isolatie, verwarmingssysteem en elektra hebben, waardoor je ook veel geld zult besparen op energiekosten. Naast deze voordelen heeft nieuwbouw ook een aantal nadelen, waarvan de eerste is dat het aanbod in vergelijking met koopwoningen een stuk lager is. Ook koop je een woning op basis van een tekening en moet je daarna vaak een lange tijd, meestal minstens een jaar, wachten tot de oplevering van je woning.

De voor- en nadelen van een koopwoning

Als je een koopwoning koopt, heeft deze waarschijnlijk een stuk meer sfeer dan een nieuwbouwwoning en ook zal de buurt al een stuk minder kaal zijn. Ook is het aanbod een stuk gevarieerder en zal je minder lang hoeven te wachten tot de oplevering van je woning. Echter, een koopwoning zal vaak niet voldoen aan al je wensen, waardoor je nog een hoop zal moeten verbouwen. Ook zal er soms een hoop extra achterstallig onderhoud zijn, zoals verouderde isolering, aangezien het huis al wat ouder is. Hierdoor zal een koopwoning hogere kosten en meer onderhoud met zich mee brengen, voordat het voldoet aan al je woonwensen.

Hoe werkt een starterslening?

Als je een eigen woning gaat kopen, en dit nog nooit eerder hebt gedaan, kun je in sommige gemeentes in aanmerking komen voor een starterslening. Deze lening zorgt voor een overbrugging van de tekortkoming van je maximale hypotheek die je kunt krijgen. Deze lening kan je dus heel erg helpen bij het kopen van een eerste woning. Wil je meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot dit onderwerp: Lees hier meer over de starterslening.

Tips om een goede makelaar te vinden

Tips om een goede makelaar te vinden

Voordat je een nieuwe woning gaat kopen of laat bouwen wil je een aantal zaken op orde hebben. Het is belangrijk om bijvoorbeeld de financiën goed geregeld te hebben en misschien zit je wel met verschillende vragen. Om jou te helpen in het proces voor het vinden van een nieuwe woning kun je aanspraak doen op een makelaar. Met de hulp van een makelaar kunnen jouw vragen worden beantwoord en kun je hulp krijgen bij het vinden van de woning. Het is dan wel goed om vooraf alvast een inventarisatie voor jezelf te doen.

Inventariseren voor de zoektocht

Vraag jezelf bijvoorbeeld eerst eens af waar je precies wilt wonen. Wil je in de Zaanstreek wonen, waar wil je dan wonen? Kijk hierbij naar zaken zoals bereikbaarheid, openbaar vervoer, accommodaties, huisartsenpotsen en andere zaken. Als je een locatie hebt gevonden dan moet je bedenken of je een huis wilt kopen of wilt huren. Net zo belangrijk is de vraag wat voor type woning je wilt zoeken en of het bestaande bouw of nieuwbouw moet zijn. Als je deze zaken voor jezelf al op een rijtje hebt gezet dan kun je met een makelaar in gesprek gaan.

Bij de makelaar

Makelaars hebben vaak een goed beeld van de lokale markt en kunnen jou helpen met het beantwoorden van alle vragen die je hebt op het gebied van kopen of huren. Want niet alleen voor kopen kun je bij een makelaar terecht. Ook als je op zoek bent naar een huurwoning staan makelaars voor jou klaar. De geschikte makelaar vind je vaak in de regio waarin je een huis wilt kopen. Als je op zoek gaat naar een woning die bij jou past in de Zaanstreeks dan kun je hier makelaars in Zaanstreek vinden.

Bouwen of kopen?

De makelaar kan jou ondersteunen bij alle vragen die je hebt en helpen met de zoektocht. Wil je een bestaande woning kopen op een specifieke locatie of ben je op zoek naar een plek waar je een nieuw huis kunt laten bouwen. De makelaar kan jou alles vertellen over de verschillende mogelijkheden die er zijn en is vaak ook op de hoogte van de ontwikkelingen rondom nieuwbouwprojecten in de regio. Naast het vinden van een geschikt nieuwbouwproject biedt de makelaar ook hulp bij de eventuele verkoop van een oude woning. Zo word je van A tot Z in het hele proces naar jouw nieuwe huis geholpen.

Waarop letten bij een bezichtiging

Waarop letten bij een bezichtiging

Een woning bezichtigen is voor velen een belangrijke activiteit. Je staat namelijk op het punt om de aankoop van je leven te maken. Toch zijn er veel mensen die dit snel onderschatten. Soms is die ene bezichtiging de enige keer of een van de weinige keren dat je jouw toekomstige woning ziet voordat je een handtekening zet. Zorg daarom voor de juiste voorbereiding en maak gebruik van een aantal tips tijdens de bezichtiging zelf.

De voorbereiding en de bezichtiging zelf

Ga niet zomaar naar een huis toe om hem te bezichtigen, maar zorg dat jij je op de juiste manier hebt voorbereid. Maak voor jezelf een checklist waar de woning allemaal aan moet voldoen en op welke punten je wilt controleren. Denk er verder over na of je iemand met je mee wilt nemen. Dit kan de makelaar zijn, maar je kunt ook iemand anders meenemen. Vergeet niet dat de makelaar er baat bij heeft om de woning aan jou te verkopen. Wanneer je iemand anders meeneemt kies dan iemand die verstand van woningen heeft en jou dus op een goede manier verder kan helpen. Plan je de afspraak in? Kies dan een tijdstip waarop het licht is. Voornamelijk in de winter is het makkelijk om dit in de avond te doen, maar in het donker zie je gebreken sneller over het hoofd.

Tijdens de bezichtiging is het goed om te letten op het gevoel dat je hebt bij het binnenkomen van de woning. Zie jij jezelf al heel wat jaartjes ontspannend in de woning doorkomen? Of heb je toch een ongemakkelijk gevoel bij de woning?

Stel ook de juiste vragen aan de makelaar en laat je niet te veel op sleeptouw nemen door de makelaar. Bereid daarom van tevoren al wat vragen voor. Door deze op te schrijven vergeet je ze later niet te stellen. Kijk bijvoorbeeld goed wat er allemaal bij de woning zit inbegrepen. Zitten de meubelen erbij of moet je alle verlichting zelf aanschaffen. Wanneer je deze zelf moet aanschaffen dan hoeft dit niks slechts te zijn. Je hebt dan zelf de keuze uit de lampen, andere verlichting en meubelen voor de woning. Ben jij een liefhebber van antieke lampen? Neem dan een kijkje bij Lamplord waar je allerlei verlichting uit de jaren tussen 1900 – 1970 tegenkomt.

Tijdens de rondleiding door de woning is het zeer belangrijk om te letten op scheuren en vochtplekken in de woning. Deze kunnen een teken zijn van lekkages en dat is het laatste waar je op zit te wachten. Vraag deze zaken ook goed aan de makelaar, want hij of zij is verplicht om je hierover te informeren.

Tot slot is het slim om een kijkje in de buurt te nemen. Een mooie woning in een buurt waar jij je niet op je gemak voelt is geen pretje. Ga desnoods bij twijfel even bij de buren kijken en maak een praatje met hun.