Tips bij het verkopen van je woning

Tips bij het verkopen van je woning

Je huis verkopen is vaak niet zo makkelijk. Maar als je hebt besloten om te verhuizen, wil je natuurlijk wel dat dit klusje snel geklaard is. Er zijn een aantal zaken die je zelf in de hand hebt bij het verkopen van je huis. Daarom geven we je er hier een aantal tips voor!

Inrichting van je huis

Heb jij een aparte, eigen inrichting in je huis? Dan vind je deze inrichting hoogstwaarschijnlijk mooi. Maar voor het verkopen van je huis is het slimmer om te kiezen voor een neutrale inrichting. Zo kunnen potentiële kopers het huis beter beoordelen en spreekt het ze ook eerder aan. Heb je echt een eigen stijl en vind je het lastig om een neutrale inrichting te realiseren? Dan is het inhuren van een woningstylist wellicht een optie.

Makelaar

Een goede makelaar is flexibel, welwillend en verzorgt een goede presentatie van je huis. Kies dus voor een makelaar die ook in de weekenden en in de avonden bezichtigingen doet. Bovendien moet de makelaar welwillend zijn in bijvoorbeeld het nabellen van geïnteresseerden. Als iemand meerdere keren je huis heeft bezichtigd, maar daarna niks meer van zich laat horen, kan nabellen je kansen op verkoop best wel eens vergroten. Wil je een woning verkopen in Roosendaal? Dan is een makelaar in Roosendaal een goede keuze.

Funda

Ook is het belangrijk om je woning op Funda te plaatsen. Tegenwoordig gaat een groot deel van de mensen eerst online op zoek naar een woning. Daarom is het goed als jouw woning online wordt gevonden. Zorg voor een kwalitatief goede advertentie. Hierdoor wordt je huis niet alleen beter gevonden, maar kunnen potentiële kopers ook beter oordelen. Voeg dus mooie foto’s en filmpjes toe. Ook een plattegrond of 360 graden foto doet het vaak goed op Funda. Plaats je huis niet alleen op Funda maar bijvoorbeeld ook op Jaap.nl of Huislijn.nl. En houd de advertentie up-to-date. Heb je op een dag beter licht om foto’s te maken? Of heb je aanpassingen gedaan aan je woning? Dan kun je jouw advertentie gewoon nog aanpassen!

Eigen initiatief

Ook kunnen eigen initiatieven leiden tot een verhoogde verkoopkans. Doe bijvoorbeeld mee aan een open huizen dag. Op deze dag kun je je huis laten zien aan iedereen die hier interesse in heeft. Je kunt de advertentie van je woning ook op social media plaatsen. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met je privacy, iedereen weet nu namelijk waar je woont. Ook andere originele ideeën doen het vaak erg goed. Laat je creativiteit spreken en verhoog de verkoopkans van je woning!

Geurstokjes & Geurdiffusers van Bolsius Aromatic voor een fijne geur in huis

Geurstokjes & Geurdiffusers van Bolsius Aromatic voor een fijne geur in huis

Een ideale manier om het snel lekker te laten ruiken in huis is door een flesje met geurstokjes neer te zetten. Deze zogenaamde geurdiffuser zorgt voor een constante subtiele geur doordat de stokjes langzaam de vloeistof uit het flesje opnemen en de geur ervan verspreiden in de lucht. Je kunt de geur intenser maken door alle stokjes te gebuiken. De geurverspreiding wordt minder naarmate je het aantal stokjes in het flesje verkleind. Het gebruik van geurdiffusers wordt veel toegepast bij huisbezichtigingen. Je kunt een huis eenvoudig, voor een lange tijd, heerlijk laten ruiken.

Bolsius Aromatic Geurverspreiders

Bolsius heeft een uitgebreide collectie met geurverspeiders in de Aromatic Geurlijn. De geurflesjes zijn verkrijgbaar in 45 ml en 120 ml. De geuren zijn gemaakt van natuurlijke, pure ingrediënten. Hierdoor krijg je een subtiele, waarheidsgetrouwe geur, die je echt beleeft. Het assortiment bevat 22 geuren met flesjes van 45 ml en 16 geuren met flesjes van 120 ml. De collectie wordt regelmatig uitgebreid met een leuke limited edition.

Geuren van de diffusers


Bolsius heeft een mooie serie samengesteld met veel voorkomende fijne geuren die een prettige geurprikkel aan je neus geven. Voor het najaar zijn er lekker geuren als de Berry delight en Autumn walk verkrijgbaar die je huis in een fluim van najaarsgeur zetten. Andere fijne geuren voor de winter zijn de home comfort, sandalwood, sugar & Spice en wild cranberry.

Één van de geuren die er uit springt voor huisbezichtigingen is Baked Apple. Het is een bekend gegeven dat een huis dat ruikt naar vers gebakken appeltaart meer interesse krijgt van potentiële kopers. Zonder daadwerkelijk een taart te hoeven bakken kun je met de Bolsius Geurdiffuser Baked Apple 120 ml voor een lange tijd een subtiele geur van appeltaart nabootsen op een waarheidsgetrouwe manier.

Bolsius Geurstokjes kopen

Voor het aanschaffen van de Bolsius geurstokjes adviseren wij de webshop VanKaarstotServet, de grootste sfeerwinkel online. Daar kun je tegen lage prijzen op betrouwbare wijze bestellen. Tevens heb je daar keuze uit het gehele overige assortiment van de Bolsius & Gouda Geurkaarsen.

Waar moet je op letten als je een appartement koopt?

Waar moet je op letten als je een appartement koopt?

Je hebt voor het eerst een appartement gekocht, een leuke tijd breekt aan. Je gaat verhuizen, meubels kopen, allerlei zaken regelen. Wat veel mensen vergeten, is dat je niet alleen kosten voor je eigen appartement betaalt. Je bent ook een maandelijks bedrag kwijt aan het onderhoud van de rest van het pand: servicekosten.

Vereniging van Eigenaars

Als je een appartement koopt, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Dit is een vereniging van de eigenaren van de appartementsrechten van de woningen die tot een appartementencomplex behoren. Deze vereniging zorgt voor het regelen van het onderhoud van het appartementsgebouw en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Denk qua gemeenschappelijke ruimtes bijvoorbeeld aan de hal, een wasruimte of een eventuele tuin. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er nieuwe verlichting moet komen, aangezien het steeds vaker voorkomt dat de VvE kiest voor LED verlichting. Of dat er een lekkage aan het dak is. Voor dit soort zaken betaal je servicekosten. Het is hierbij belangrijk dat je let op een paar zaken.

Lid van VvE

Zorg dat je een kopie hebt van de splitsingsakte. Hierin staan de rechten en plichten van de VvE en de verschillende appartementseigenaren. Dit is altijd goed om te hebben. Zorg er ook voor dat je in verband met financiën weet welke delen van het gebouw gezamenlijk zijn en welke privé. Zo voorkom je misverstanden. Vraag ook altijd om een kopie van de notulen van de vergaderingen, zo weet je precies welke besluiten er zijn genomen. Ook is het handig om van tevoren de precieze servicekosten te weten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Je kunt er ook voor kiezen om in het bestuur van de VvE te zitten. Dit kan als je wordt gekozen als bestuurslid tijdens de vergadering. Je hebt een meerderheid van de stemmen nodig. Wel kun je altijd worden ontslagen door de vergadering van eigenaren. De vergadering is het hoogste orgaan binnen de VvE, alle belangrijke beslissingen worden hierdoor genomen.

Let er bij het kopen van een appartement ook goed op dat jij verantwoordelijk bent voor het onderhoud en alle gebreken die jouw eigen appartement heeft. Dit was anders toen je huurde, toen kon je voor bijvoorbeeld een lekkage de huisbaas bellen. Nu moet je dit zelf regelen en betalen.

 

Luxeproducten voor in je huis

Luxeproducten voor in je huis

Een woning inrichten is niet altijd even gemakkelijk! Voor welke interieurstijl kies je? Hoe voorkom je dat een woning te druk of rommelig wordt? Enzovoorts. Daarbij zal je de woning eens in de zoveel jaar willen renoveren. Denk aan het vervangen van de verouderde keuken, het vernieuwen van de badkamer en het toevoegen van luxeproducten. Met nieuwe luxeproducten in je woning kun je een woning op een later moment voor een hoger bedrag verkopen. Zo is het toevoegen van luxeproducten aan je huis een investering in de toekomst! Welke luxeproducten heb jij in de afgelopen jaren aan het interieur van je woning toegevoegd? In dit artikel geven we je graag wat inspiratie!

 

Een infraroodsauna in je huis plaatsen

Het plaatsen van een infraroodsauna in je woning is een van de mogelijkheden die je hebt als je het interieur van je woning wilt vernieuwen. Houd er rekening mee dat de werking van een infraroodsauna iets afwijkt van die van een Finse sauna. Laat je vooraf goed informeren over deze verschillen om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Een infraroodsauna kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Er zijn verschillende webwinkels die een groot aantal modellen en formaten infraroodsauna’s aanbieden tegen scherpe prijzen. Door de daling in de prijzen van sauna’s zijn deze luxeproducten voor een steeds grotere groep consumenten toegankelijk geworden.

 

Opblaasbaar zwembad in de tuin

Naast de mogelijkheid om luxeproducten aan het interieur in huis toe te voegen, kun je ook de tuin van enige luxe voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een opblaasbaar zwembad of bubbelbad. Een opblaasbaar zwembad is goedkoper dan veel luxeproducten voor in huis. Een nadeel aan het gebruik van een opblaasbaar zwembad of bubbelbad is het feit dat je deze aan het eind van de zomer naar binnen moet halen om beschadigingen tegen te gaan.

Verhoog de waarde van je woning met deze tips

Verhoog de waarde van je woning met deze tips

Er kunnen verschillende redenen zijn om je woning te renoveren. Enerzijds wil je een keuken of badkamer die aansluit bij de laatste interieurtrends, anderzijds wil je een woning tegen een zo hoog mogelijke prijs kunnen verkopen. Het renoveren van je woning kan zowel aan de binnenzijde, als aan de buitenzijde. Denk bijvoorbeeld ook aan een renovatie van je tuin, het toevoegen van luxeproducten aan je tuin, enzovoorts. Door de aansterkende woningmarkt kan een renovatie van je woning een sterkere verhoging in de woningwaarde opleveren dan een paar jaar terug, toen luxe minder belangrijk was voor kopers. In dit artikel geven we je tips om je woningwaarde te verhogen.

 

Renovatie van de keuken en badkamer

Binnen woningen zijn de keuken en badkamer vaak de achterblijvende ruimtes. De woon- en slaapkamer worden regelmatig van nieuwe accessoires of meubelstukken voorzien, waardoor deze blijven aansluiten bij de laatste interieurtrends. Dit geldt niet voor de badkamer, waar men vaak nog klassiek wit sanitair gebruikt. Of wat te denken van de sterk verouderde keukens in veel woningen? Door de badkamer en keuken aan te pakken zal het makkelijker worden om een woning op termijn te verkopen. Een keuken renoveren betekent niet direct dat je een geheel nieuwe keuken moet plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld ook enkel voor nieuwe keukenfrontjes kiezen.

 

Een renovatie van de tuin bij je huis

Naast de renovatiewerkzaamheden in huis, kun je ook de tuin bij je woning van enige vernieuwing voorzien. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het gebruik van een veranda in je tuin? Een veranda maakt het mogelijk om ook tijdens een zomers buitje buiten te blijven zitten zonder nat te worden. Voor het bestellen van een veranda hoef je niet langer naar een tuinwinkel. Je kunt deze heel eenvoudig online aanschaffen! Kijk bijvoorbeeld eens naar de veranda’s van Veranda.nl.

Waterpompen

Waterpompen

Een waterpomp is heel belangrijk het zorgt er namelijk voor dat het water naar het oppervlakte wordt gebracht. Vroeger waren deze waterpompen er vooral in de stedelijke gebieden en deinde ook als een ontmoetingsplek voor bewoners. Mensen wasten daar hun kleding en haalde water om mee te koken of zich schoon te maken. Tegenwoordig hoef je niet meer naar buiten om ergens water te halen, maar kan je gewoon thuis water uit de kraan halen, douchen en wassen. We gebruiken nu zelfs waterpompen om de motor in je auto mee af te koelen. Er zijn ook verschillende soorten waterpompen zoals: de dompelpomp, beregeningspomp, bronpomp, regenwaterpomp etc. De meest gebruikte pomp is de hydrofoorpomp:

Hydrofoorpomp: Deze pomp is voorzien van een elektronische drukschakelaar, dit zorgt ervoor dat wanneer er behoefte is aan water dit automatisch wordt gepompt. Deze wordt ingezet om grondwater op te pompen, dit water kan men gebruiken voor bijvoorbeeld huishoudelijk gebruik.

Waterpompen in huis

Er worden steeds meer waterpompen toegepast in de Nederlandse huishoudens. Dit apparaat zorgt ervoor dat warmte wordt verplaats. De pomp haalt warmte van buiten naar binnen. Een waterpomp haalt warmte uit de lucht, aardbodem of het grondwater. De pomp kan op een energiezuinige manier een huis verwarmen en koelen, en zorgen voor warm water. De verzamelde warmte van buiten geeft de waterpomp af aan CV-water dit wordt weer rondgepompt voor de verwarming in het huis. Een waterpomp is ook zuiniger, het grootste gedeelte van de benodigde energie wordt gratis gewonnen uit de omgeving (aarde, water of lucht). De kosten van een waterpomp zijn vaak wel duur dat komt omdat er veel moet worden geïnstalleerd. Hoe duur het precies is, is afhankelijk van de grootte van uw huis, het gewenste comfort, de mate van isolatie van uw woning en de gewenste verwarmingscapaciteit.

Beveiligde woningen!

Beveiligde woningen!

Het aantal inbraken daalt elke dag, maar dat neemt nog niet weg dat je je huis nu niet of minder goed moet beveiligen. In Nederland word jaarlijks maar zo een 12% van  de inbraken opgelost. Een goed beveiligd huis voelt ook een stuk veiliger aan voor je zelf. Er zijn verschillende soorten huisbeveiligingen:

Brandbeveiliging

Hiermee beschermt je jezelf en alle spullen in je huis tegen brand. Zorg voor brandplusser en branddekens in je huis. Plaats op elke verdieping minstens 1 rookmelder. Zodra de batterij van een rookmelder op zijn zal een rookmelder dit aangeven, maar test wel minimaal 1 keer per jaar of de rookmelder nog werkt naar behoren.

 

Hang- en sluitwerk

Het is van belang om zo goed mogelijk hang en sluitwerk te hebben. Zodat het niet te gemakkelijk wordt voor inbrekers om binnen te komen. Goed hang- en sluitwerk is voorzien van een SKG-keurmerk. Dit betekend dat er ergens in de wijk of woonplaats een bordje zal zijn geplaatst met ‘politie keurmerk veilig wonen’. Dit zal inbrekers sneller afschrikken.

 

Alarminstallatie

Een goed alarmsysteem bestaat uit een aantal onderdelen: alarmcentrale (hier worden de signalen van de andere onderdelen verzameld en verwerkt), detectoren (Als er in een bewaakte kamer beweging of een temperatuurschommeling wordt geregistreerd, slaat het systeem een signaal af naar de alarmcentrale), bediening (hiermee kan je via een scherm commando’s doorgeven en je alarmsysteem regelen) en een meldsysteem (hoe harder het geluid van je alarm is hoe sneller de inbrekers weg zullen zijn).

 

Camerabewaking

Dit schrikt de meeste inbrekers al snel af en komen liever niet in een huis binnen met camerabeveiliging. Met behulp van camera’s kan je gemakkelijk zien wat er buiten je huis gebeurd zelfs als je op het moment niet thuis bent.

Een kantoorpand in de verkoop zetten; hoe doe je dat?

Een kantoorpand in de verkoop zetten; hoe doe je dat?

In sommige gevallen, al dan niet uit nood, moet een bedrijf het pand verkoop waar zij zich in vestigen. Om dit te doen moeten er een hoop zaken geregeld worden, maar het gaat er voornamelijk om dat potentiële kopers in contact komen met jou of de makelaar die het pand wilt verkopen. Maar wat moet je precies doen en wat slaat tegenwoordig aan? Wij hopen je voldoende informeren en wensen je allereerst veel succes met een mogelijke verkoop.

Makelaar inschakelen

Natuurlijk is het goed om een makelaar in te schakelen bij de verkoop van een zakelijk pand. In de particuliere markt zou je op zich nog wel als eigen makelaar uit de voeten kunnen met de vele online platformen maar het is goed om in dit geval een professional mee te laten kijken. Al is het alleen om het netwerk van de persoon in kwestie; op zakelijk gebied zal het lastiger zijn om een potentiële koper te vinden ten opzichte van de particuliere markt.

Online platformen

De makelaar zal een hoop werk voor je verzetten, maar het is ook goed om je horizon te verbreden. Dit kan je doen door je kantoorpand ook online aan te bieden op de platformen die hiervoor bestemd zijn. Zo weet je zeker dat je pand door een hoop potentiële afnemers wordt gezien en wellicht zorgt dit ervoor dat je in contact komt met de juiste koper of gegadigde voor het pand.

Maak het kenbaar

Niet alleen makelaars, online makelaars en internetgebruikers moeten weten dat jouw kantoorpand te koop staat. Ook fysiek moet er wat gebeuren om het kenbaar te maken. Zo zijn de vlaggenmasten van Limeta een mooie uitkomst. Zo kan je aan de buitenwereld laten weten dat jouw bedrijfspand te koop staat. Zorg dat de boodschap duidelijk overkomt en het ook blijft hangen bij voorbijgangers.

 

Waarom een makelaar?

Waarom een makelaar?

Een makelaar helpt je met het verkopen van een huis of bij het kopen van een huis. Een makelaar geeft je tegelijkertijd ook adviezen. Bijvoorbeeld; over de prijs, voor welke prijs kun je het beste jouw huis verkopen of kopen, maar ook of het huis goed is onderhouden en de afspraken die worden gemaakt. Makelaars zijn gespecialiseerd in hun werk en hebben een groot voordeel dat ze een netwerk van makelaars achter zich hebben, dit kan veel helpen bij het verkopen van je huis. Natuurlijk hoef je geen makelaar aan te schaffen en kun je het ook zelf doen. houd er wel rekening wanneer je huizen gaat bezichtigen dat je een lijstje voor je zelf maakt met jouw wensen erop en de benodigde zaken. Dan weet je zeker dat je nergens over heen kan kijken.

Vakantiehuis op Ibiza

Ook als je in het buitenland een huis wilt gaan kopen kun je een makelaar inschakelen. Neem bijvoorbeeld één van de meest bekendste eiland voor vakantiehuisjes, Ibiza! Heerlijk in de zon bij het strand met de geweldigste feestjes. Natuurlijk wil je niet zomaar tot een aankoop over gaan en kan je eventuele hulp goed gebruiken. Gelukkig zijn er makelaars vanuit Nederland maar ook in Ibiza die dit voor jouw kunnen regelen. Het is natuurlijk wel zo handig als je makelaar gewoon Nederlands spreekt. Wanneer je een huis wil kopen op Ibiza, moet je een Spaanse bankrekening hebben. Als je een tweede huis gaat kopen en dus waarschijnlijk ingeschreven blijft in Nederland, open je een niet-residenten rekening. Het eiland wordt steeds populairder dus wie weet kan je je huis gedurende de periode dat je in Nederland verblijft ook nog wel eens verhuren, zo verdien je er ook nog eens aan!

Tips voor het vinden van een kantoorruimte

Je bent net een eigen bedrijf begonnen of je hebt er al een tijdje één, het enige wat je mist is een kantoorruimte. Je wilt natuurlijk een mooie ruimte hebben en geen oud vies hok ergens in een verlate straat van de stad. Je wilt natuurlijk professioneel over komen en je klanten moet je fatsoenlijk kunnen ontvangen. Dit is begrijpelijk want zonder deze eisen is het moeilijk om een goed lopend bedrijf te hebben. In dit artikel staan een paar punten waar je op rekening mee moet houden bij he zoeken van een kantoorruimte.

Locatie

Het draait allemaal om de locatie van je kantoor. Het moet namelijk makkelijk bereikbaar zijn en het moet niet in een lelijk afgelegen buurt zijn. Het is vanzelfsprekend dat dit lastig is om te vinden, vooral als je een beginnend ondernemer bent en dus niet veel budget hebt. De kantoorruimtes zijn namelijk vaak duur zoals een kantoorruimte in Amsterdam. Zolang het goed bereikbaar is en niet in een gevaarlijke buurt zit is het prima. Wanneer mensen locatie horen denken ze vaak gelijk aan de locatie van het gebouw, maar dat is niet het enige wat telt denk ook aan de ligging/locatie van je ruimte. Kijk je naar het oosten of juist naar het westen. Dit brengt een hoop factoren met zich mee.

Soort kantoor

Er zijn een paar verschillende soorten kantoren die je kunt huren. Sommigen zijn weggelegd voor startups en sommigen zijn perfect voor wat grotere bedrijven die al langer het spel spelen. Een voorbeeld van het laatste is het conventioneel huren van een kantoorruimte, dit typen huren houdt in dat je meerdere verdiepingen kunt huren of zelfs een gebouw. Dit wordt meestal gedaan door grote bedrijven die een lange huurhorizon hebben. Voor startups is het huren van een kantoor in bedrijfsverzamelgebouw of in een business center het beste.