Nadat je naar een nieuwe woning bent verhuisd, zal dit huis niet direct als een thuis aanvoelen. Hoe zorg je ervoor, dat je jezelf thuis en vooral ook veilig voelt in je nieuwe woning? In dit artikel geven we een aantal handige tips die je hierbij kunnen helpen. Om je huis als thuis te laten voelen is het belangrijk, dat deze qua stijl en interieur aansluit op je persoonlijke smaak. Veel mensen nemen hun bestaande inboedel mee vanuit een vorige woning. Combineer de bestaande inboedel met een sfeervolle decoratie van de muren, de vloer, enzovoorts. Dergelijke vlakken hebben een grote invloed op de sfeer binnen ruimtes.

Een veilig thuis met de juiste sloten

Om van je woning ook een veilig thuis te maken, is het belangrijk om kritisch naar de inbraakpreventie van je huis te kijken. Wanneer zijn de sloten op ramen en deuren bijvoorbeeld voor het laatst vervangen? Veel deuren zijn voorzien van verouderde sloten, die niet bestand zijn tegen de meest moderne inbraakmethodes. Vervang deze sloten voor sloten met een hoge SKG-rating. De SKG-rating van sloten loopt uiteen van een tot drie sterren. Des te meer sterren een slot toegekend krijgt, des te groter de weerstand hiervan.

Tip: sloten met een hoge SKG-rating maken dat je mogelijk in aanmerking komt voor het PKVW-keurmerk. Hiermee krijg je korting op je woon- en/of inboedelverzekering.

Installeer een alarmsysteem in huis

Naast het gebruik van nieuwe sloten op ramen en deuren kan ook het gebruik van een alarmsysteem interessant zijn. Je kunt een alarmsysteem tegenwoordig volledig naar eigen inzicht samenstellen. Kies voor een combinatie van verschillende inbraakpreventiecomponenten en sluit deze aan op een centraal beheerpaneel. Een slotenmaker kan je van advies voorzien over de meest geschikte componenten voor jouw nieuwe woning. Op deze website vind je meer informatie over de mogelijkheden die je hebt, wanneer je een nieuw huis veiliger wilt maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *