Nadat je naar een nieuwe woning bent verhuisd, zal er veel op je af komen. Denk bijvoorbeeld aan de muren die geverfd moeten worden, de nieuwe vloer die moet worden aangelegd, enzovoorts. Besteed ook voldoende aandacht aan de beveiliging van je nieuwe woning! Het is raadzaam om de bestaande sloten op ramen en deuren te vervangen. Veel mensen hebben hun sloten al in geen jaren vernieuwd. De kans is hierdoor groot, dat de sloten niet meer passen bij de laatste richtlijnen op het gebied van inbraakpreventie. Een slot is bijvoorbeeld niet bestand tegen kerntrekken of de klopsleutelmethode.

Slotenmaker inschakelen voor nieuwe sloten

Voordat je nieuwe sloten op ramen en deuren plaatst, kan het slim zijn om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan de nieuwe sloten niet alleen voor je plaatsen. Ook kan een slotenmaker je van advies voorzien over de meest geschikte sloten voor de beveiliging van je woning. Hier vind je meer informatie over de diensten die de gemiddelde slotenmaker aanbiedt.

Tip: kies bij de keuze voor nieuwe sloten altijd voor SKG-gekeurde sloten. SKG geeft sloten een beoordeling tussen de een en drie sterren. Logischerwijs bieden sloten met drie sterren de meeste weerstand bij een inbraak.

Alarmsysteem in je huis laten plaatsen

Het plaatsen van nieuwe sloten is een van de manieren om de kans op een inbraak te verkleinen. Er zijn echter nog tal van andere opties om inbrekers buiten de deur te houden. Denk ook aan het gebruik van een alarmsysteem. Een alarmsysteem kun je als een standaardpakket kopen, maar ook zelf samenstellen. Denk aan de combinatie van een bewegingssensor, meerdere magneetcontacten, een beveiligingscamera, enzovoorts. Het alarmsignaal zal inbrekers bij een inbraak afschrikken. Zij lopen immers een verhoogd risico om opgemerkt te worden door jou als bewoner of je buren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *