Wanneer je op het punt staat om een nieuw huis te kopen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Heb je de huur van je oude woning opgezegd? Is het papierwerk in orde gemaakt voor de verkoop van je oude woning? Enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal van deze zaken voor je op een rijtje. Zo weet je zeker, dat je met een gerust hart aan de tijd in je nieuwe huis kunt gaan beginnen.

Tip: zoek op internet naar een checklist voor de zaken die je na en voorafgaand aan een verhuizing moet regelen. Zo weet je zeker, dat je niets vergeet! De periode rondom een verhuizing is immers al druk genoeg.

 

Verbeter de beveiliging van je nieuwe huis

Een van de zaken die je niet mag vergeten, is het vervangen van de sloten in huis. Door sloten te vervangen verbeter je de beveiliging vaak aanzienlijk. Veel mensen hebben hun sloten in geen jaren laten vervangen, waardoor deze niet voldoende weerstand bieden tegen moderne inbraakmethodes. Ook ben je er na het vervangen van de sloten van verzekerd, dat je de enige bent met sleutels hiervan. Een slot vervangen kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. Zo voorkom je schade aan het kozijn of de deur zelf.

 

Voer kleine klusjes in je nieuwe huis uit

Nadat je een nieuwe woning hebt gekocht, is het verstandig om voor de verhuizing kleine klusjes uit te voeren. Houd hier rekening mee bij het stopzetten van de huur of de verkoop van je bestaande woning. Bij kleine klusjes kun je denken aan het verven of behangen van de muren, het uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij vochtschade, enzovoorts. Door dit voor de verhuizing te doen, weet je zeker dat je inboedel niet beschadigd zal raken. Daarbij staat de inboedel zo niet in de weg tijdens de werkzaamheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *