De reden voor het kopen van een tweede woning loopt zeer uiteen. Veel mensen willen graag op hun oude dag genieten van een aangename omgeving en willen daarom alvast zeker zijn van een plek om te wonen. Anderen kopen een tweede woning omdat ze hier het grootste gedeelte van de tijd te vinden zijn voor hun werk. Maar vastgoed is ook interessant als investering. Dan is het wel noodzakelijk om een plek uit te zoeken waar je zeker bent van voldoende mogelijkheden voor de verhuur. In dit geval is Valencia zeer interessant. Deze stad is ontzettend populair vanwege het bruisende leven en het aangename klimaat.

Ligging en prijzen

Maar wat soort woningen kun je verwachten in deze stad? Het is goed om te weten dat Valencia is opgedeeld in drie gedeeltes: Valencia stad, Valencia kust en Valencia binnenland. Als je kijkt naar de beschikbare huizen in de stad, dan gaat het voornamelijk om appartementen. Deze zijn vaak voorzien van twee slaapkamers en badkamers. Wat betreft de prijs, moet je rekenen op prijzen vanaf € 160.000. De prijzen van het vastgoed in Valencia hangen ook weer af van de wijk waar het huis zich bevindt. Richting de kust zijn de huizen groter (3 slaapkamers)  en voorzien van bijvoorbeeld een groot terras. Deze appartementen zijn te koop vanaf zo’n € 250.000.

Waarom is Valencia zo populair?

Maar waarom is juist Valencia een van de populairste steden van Spanje? Deze stad heeft eigenlijk alle ingrediënten om dagelijks volop te genieten van het leven. Over het weer hoef jij je geen zorgen te maken. Valencia heeft een zeer prettig klimaat met gemiddeld meer dan 2600 zonuren per jaar. Dus je kunt altijd naar het strand als je even een dag volop wilt genieten van de zon. Als je liever op het droge blijft, kan je altijd een strandtentje opzoeken op de boulevard. Ook worden er door het jaar heen vele festivals en sportevenementen gehouden Daarnaast is er genoeg te zien, zoals de Stad van de Kunsten en Wetenschappen, de gezellige pleinen en de kerken en musea. De dag kan altijd afgesloten worden met een heerlijk diner in een van de vele restaurantjes. Valencia staat namelijk ook bekend als de stad van de paella. Wonen in Valencia stad is dus een ultieme mix van ontspanning en cultuur.

Je woning verhuren

Wil je een woning kopen in Valencia om deze vervolgens het grootste gedeelte van het jaar te verhuren? Dan zijn er wel een aantal regels waar je aan moet voldoen. Zo is het wettelijk verplicht om je woning te registreren in het verhuurregister. Als bewijs hiervan krijg jij een licentienummer. Maar voordat je deze licentie krijgt, wordt je woning eerst geÏnspecteerd door de gemeente of deze aan alle voorwaarden voldoet. Vraag de licentie op tijd aan, de wachttijd kan namelijk behoorlijk oplopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *