Vloerkleed in de kinderkamer klinkt heerlijk. Je kinderen kunnen lekker op de vloer spelen zonder zich koud of ongemakkelijk te voelen. Wat zijn voor- en nadelen van vloerkleed? Welke verschillende soorten zijn er? En wat voor soort vloerkleed zou je nou kiezen voor een kinderkamer?

Verschillende soorten vloerkleden

Allereerst moet er gezegd worden dat er 3 verschillende vormen zijn waarin vloerkleed komt. Tegelvorm, stroken en rollen. Het interessantst om te weten over verschillende soorten tapijt is de toplaag ervan:

  • Lussentapijt: het meest eenvoudige en goedkoopste tapijt. Het trekt sneller vuil aan, maar het is wel wat minder comfortabel.
  • Open pool: Bij dit soort vloerkleed zijn de lussen doorgesneden, waardoor het glad, comfortabel en zacht aanvoelt.
  • Frisé Tapijt: Bij dit vloerkleed zijn de lussen ook doorgesneden, maar worden vervolgens gedraaid. Hierdoor ontstaat er een levendig tapijt oppervlak.

Voordelen van vloerkleed

Een groot voordeel van vloerkleed in de kamer is dat het warm, comfortabel en zacht aanvoelt. Ook biedt het veel decoratiemogelijkheden. Daarnaast biedt vloerkleed ook isolatie tegen de kou en helpt het met geluidsisolatie. Een ander voordeel is dat het meestal goedkoper is dan harde vloeren, zoals parketvloeren en laminaat. Als laatste is een groot voordeel van vloerkleed toch ook wel dat het erg lastig wordt om op uit te glijden. Het is daarnaast ook nog eens schokdempend.

Tip: de meest leuke, mooie en hippe vloerkleden voor babykamer of kinderkamer vind je bij CozyKidz.

Nadelen van vloerkleed

Als het gaat om de nadelen van vloerkleed, kan je al snel denken aan:

  • Ze hebben meer onderhoud nodig. Bijvoorbeeld vlekken en haren zijn hardnekkiger om te verwijderen.
  • Vloerkleed is meestal minder duurzaam in vergelijking met bijvoorbeeld laminaat.
  • Mensen met allergieën voor bijvoorbeeld stof en huisstofmijt kunnen erg vervelende reacties krijgen op vloerkleden en kiezen daarom meestal een hard en glad vloeroppervlak.

De beslissing

Nu is er dus de vraag: wat wil ik en wat wil mijn kind? Comfort is altijd fijn, want op de vloer spelen is iets wat iedereen heeft gedaan als kind. Hoe zachter, hoe beter, zou je dus denken. Maar dat is niet in alle gevallen waar. Als je kindje allergieën heeft, kan je echt beter voor laminaat kiezen. Met de kleur kan je alle kanten op, dus maak het zo gek als je wil! Je kan samen met je kindje gaan shoppen en aan hem/haar vragen wat ze willen. Zo ben je er zeker van dat de keuze die uiteindelijk gemaakt wordt, een goede is geweest.

Hier vind je nog veel meer hippe babykamer en kinderkamer accessoires o.a. roze en blauw.

Koop dus naast een vloerkleed ook nog wat andere leuke accessoires dan heb je al snel geen verzendkosten meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *