Je huis verkopen is vaak niet zo makkelijk. Maar als je hebt besloten om te verhuizen, wil je natuurlijk wel dat dit klusje snel geklaard is. Er zijn een aantal zaken die je zelf in de hand hebt bij het verkopen van je huis. Daarom geven we je er hier een aantal tips voor!

Inrichting van je huis

Heb jij een aparte, eigen inrichting in je huis? Dan vind je deze inrichting hoogstwaarschijnlijk mooi. Maar voor het verkopen van je huis is het slimmer om te kiezen voor een neutrale inrichting. Zo kunnen potentiële kopers het huis beter beoordelen en spreekt het ze ook eerder aan. Heb je echt een eigen stijl en vind je het lastig om een neutrale inrichting te realiseren? Dan is het inhuren van een woningstylist wellicht een optie.

Makelaar

Een goede makelaar is flexibel, welwillend en verzorgt een goede presentatie van je huis. Kies dus voor een makelaar die ook in de weekenden en in de avonden bezichtigingen doet. Bovendien moet de makelaar welwillend zijn in bijvoorbeeld het nabellen van geïnteresseerden. Als iemand meerdere keren je huis heeft bezichtigd, maar daarna niks meer van zich laat horen, kan nabellen je kansen op verkoop best wel eens vergroten. Wil je een woning verkopen in Roosendaal? Dan is een makelaar in Roosendaal een goede keuze.

Funda

Ook is het belangrijk om je woning op Funda te plaatsen. Tegenwoordig gaat een groot deel van de mensen eerst online op zoek naar een woning. Daarom is het goed als jouw woning online wordt gevonden. Zorg voor een kwalitatief goede advertentie. Hierdoor wordt je huis niet alleen beter gevonden, maar kunnen potentiële kopers ook beter oordelen. Voeg dus mooie foto’s en filmpjes toe. Ook een plattegrond of 360 graden foto doet het vaak goed op Funda. Plaats je huis niet alleen op Funda maar bijvoorbeeld ook op Jaap.nl of Huislijn.nl. En houd de advertentie up-to-date. Heb je op een dag beter licht om foto’s te maken? Of heb je aanpassingen gedaan aan je woning? Dan kun je jouw advertentie gewoon nog aanpassen!

Eigen initiatief

Ook kunnen eigen initiatieven leiden tot een verhoogde verkoopkans. Doe bijvoorbeeld mee aan een open huizen dag. Op deze dag kun je je huis laten zien aan iedereen die hier interesse in heeft. Je kunt de advertentie van je woning ook op social media plaatsen. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met je privacy, iedereen weet nu namelijk waar je woont. Ook andere originele ideeën doen het vaak erg goed. Laat je creativiteit spreken en verhoog de verkoopkans van je woning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *