Een waterpomp is heel belangrijk het zorgt er namelijk voor dat het water naar het oppervlakte wordt gebracht. Vroeger waren deze waterpompen er vooral in de stedelijke gebieden en deinde ook als een ontmoetingsplek voor bewoners. Mensen wasten daar hun kleding en haalde water om mee te koken of zich schoon te maken. Tegenwoordig hoef je niet meer naar buiten om ergens water te halen, maar kan je gewoon thuis water uit de kraan halen, douchen en wassen. We gebruiken nu zelfs waterpompen om de motor in je auto mee af te koelen. Er zijn ook verschillende soorten waterpompen zoals: de dompelpomp, beregeningspomp, bronpomp, regenwaterpomp etc. De meest gebruikte pomp is de hydrofoorpomp:

Hydrofoorpomp: Deze pomp is voorzien van een elektronische drukschakelaar, dit zorgt ervoor dat wanneer er behoefte is aan water dit automatisch wordt gepompt. Deze wordt ingezet om grondwater op te pompen, dit water kan men gebruiken voor bijvoorbeeld huishoudelijk gebruik.

Waterpompen in huis

Er worden steeds meer waterpompen toegepast in de Nederlandse huishoudens. Dit apparaat zorgt ervoor dat warmte wordt verplaats. De pomp haalt warmte van buiten naar binnen. Een waterpomp haalt warmte uit de lucht, aardbodem of het grondwater. De pomp kan op een energiezuinige manier een huis verwarmen en koelen, en zorgen voor warm water. De verzamelde warmte van buiten geeft de waterpomp af aan CV-water dit wordt weer rondgepompt voor de verwarming in het huis. Een waterpomp is ook zuiniger, het grootste gedeelte van de benodigde energie wordt gratis gewonnen uit de omgeving (aarde, water of lucht). De kosten van een waterpomp zijn vaak wel duur dat komt omdat er veel moet worden geïnstalleerd. Hoe duur het precies is, is afhankelijk van de grootte van uw huis, het gewenste comfort, de mate van isolatie van uw woning en de gewenste verwarmingscapaciteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *