Het aantal inbraken daalt elke dag, maar dat neemt nog niet weg dat je je huis nu niet of minder goed moet beveiligen. In Nederland word jaarlijks maar zo een 12% van  de inbraken opgelost. Een goed beveiligd huis voelt ook een stuk veiliger aan voor je zelf. Er zijn verschillende soorten huisbeveiligingen:

Brandbeveiliging

Hiermee beschermt je jezelf en alle spullen in je huis tegen brand. Zorg voor brandplusser en branddekens in je huis. Plaats op elke verdieping minstens 1 rookmelder. Zodra de batterij van een rookmelder op zijn zal een rookmelder dit aangeven, maar test wel minimaal 1 keer per jaar of de rookmelder nog werkt naar behoren.

 

Hang- en sluitwerk

Het is van belang om zo goed mogelijk hang en sluitwerk te hebben. Zodat het niet te gemakkelijk wordt voor inbrekers om binnen te komen. Goed hang- en sluitwerk is voorzien van een SKG-keurmerk. Dit betekend dat er ergens in de wijk of woonplaats een bordje zal zijn geplaatst met ‘politie keurmerk veilig wonen’. Dit zal inbrekers sneller afschrikken.

 

Alarminstallatie

Een goed alarmsysteem bestaat uit een aantal onderdelen: alarmcentrale (hier worden de signalen van de andere onderdelen verzameld en verwerkt), detectoren (Als er in een bewaakte kamer beweging of een temperatuurschommeling wordt geregistreerd, slaat het systeem een signaal af naar de alarmcentrale), bediening (hiermee kan je via een scherm commando’s doorgeven en je alarmsysteem regelen) en een meldsysteem (hoe harder het geluid van je alarm is hoe sneller de inbrekers weg zullen zijn).

 

Camerabewaking

Dit schrikt de meeste inbrekers al snel af en komen liever niet in een huis binnen met camerabeveiliging. Met behulp van camera’s kan je gemakkelijk zien wat er buiten je huis gebeurd zelfs als je op het moment niet thuis bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *