Bij de aankoop van een nieuw huis moet je tal van verschillende zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan het verhuizen van je complete inboedel naar de nieuwe woning, het maken van een indeling voor de kamers in je nieuwe huis, het regelen van de benodigde verzekeringen, enzovoorts. Veel mensen vergeten hierbij dat het minstens zo belangrijk is om ook de sloten te laten vervangen! Hoewel een verkoper verplicht is om alle sloten af te geven bij de verkoop van een woning, kan het voor een veiliger gevoel zorgen als je de sloten zelf vervangt. Zo weet je zeker dat je de enige bent met de sleutels voor de ramen en deuren van je nieuwe huis! Sloten laten vervangen kun je doen door een slotenmaker in te schakelen.

De juiste sloten voor ramen en deuren vinden

Het beveiligen van een woning begint met het zoeken naar de juiste sloten voor je ramen en deuren. Veel slotenmakers raden aan om cilindersloten te gebruiken, waarbij je de keuze hebt uit twee- en driepuntsloten. De driepuntsloten zitten op een extra punt met de deurpost verbonden en zijn hierdoor aanzienlijk veiliger dan een tweepuntslot. Zeker bij een nieuw huis is het raadzaam om direct voor driepuntsloten te kiezen. Zo hoef je deze niet te laten vervangen over een paar jaar.

 

Voor het beveiligen van ramen kiest men doorgaans voor bijzetsloten. Deze worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn.

Meer weten over sloten voor je nieuwe huis?

Wil je meer weten over geschikte sloten voor een nieuwe woning? Schakel de hulp van een slotenmaker uit de buurt in om je hierover te laten adviseren. Een slotenmaker kan de nieuwe sloten direct op je deuren plaatsen. Ook kan een slotenmaker advies geven over verschillende andere beveiligingsmogelijkheden voor nieuwbouwwoningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *