Je wilt vanzelfsprekend veilig in een nieuwe woning kunnen leven. Een veilig bestaan begint bij het installeren van de juiste sloten op ramen en deuren. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen momenteel nog kiezen voor tweepuntsloten op hun deuren, terwijl driepuntsloten voor veel meer veiligheid bieden. Slotenmakers raden woningbezitters dan ook aan om in hun nieuwe woning direct voor driepuntsloten te kiezen. Bij driepuntsloten kost het een inbreker meer tijd om de deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden relatief groot is. Een goede beveiliging van je woning gaat echter verder dan het kiezen voor de juiste sloten alleen.

Een inbraakbeveiligingssysteem installeren

Naast kwalitatief goede sloten op ramen en deuren in huis kun je andere vormen van inbraakbeveiliging laten installeren. Denk hierbij aan een elektronische camera aan de gevel van je nieuwe huis, een bewegingssensor op de overloop, of magneetcontacten op deuren en ramen. Dergelijke beveiligingscomponenten kunnen op een centraal alarmsysteem worden aangesloten, die inbrekers af zal schrikken als het alarm afgaat. Een elektronische camera schrikt inbrekers op voorhand zelfs al af, omdat de kans om betrapt te worden erg groot is met een camera.

Tip: om van een goede werking van de inbraakbeveiliging verzekerd te zijn is het raadzaam om altijd voor gecertificeerde producten te kiezen. Deze kan je het beste door een slotenmaker laten plaatsen.

Een beveiligingsanalyse van je woning maken

Een slotenmaker kan je ook helpen bij het maken van een beveiligingsanalyse van je nieuwe woning. Hiermee brengt de slotenmaker de grootste beveiligingsrisico’s in kaart. Op basis van deze risico’s kun je heel doelgericht beveiligingsapparatuur in je nieuwe huis installeren, zodat de kans op een inbraak minimaal is. Door het geweld wat inbrekers gebruiken tijdens een inbraak is het steeds belangrijker geworden om je woning op de juiste wijze te beveiligen. Je moet er immers niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er in jouw woning kunnen ontstaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *